Olej Orzech Laskowy Corylus avellana (hazel) seed oil. 100 ml.

Olejek tłoczony na zimno z orzecha laskowego.W jego składzie znajdziemy wysoką zawartość witaminy A, E i retinolu, pozyskiwany za pomocą tłoczenia na zimno, wyróżnia się silnymi właściwościami nawilżają...

Więcej informacji

Drukuj

164.00 zł

Dodaj do koszyka

100 ml

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Olejek tłoczony na zimno z orzecha laskowego.
W jego składzie znajdziemy wysoką zawartość witaminy A, E i retinolu, pozyskiwany za pomocą tłoczenia na zimno, wyróżnia się silnymi właściwościami nawilżającymi, przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się skóry posiada filtr słoneczny, jego uprawy można znaleść na całym świecie. Zbiory orzecha odbywają się na jesieni, podczas tłoczenia świeżego orzecha nie prażonego pozyskuje się bogaty w składniki odżywcze, witaminy i kwasy tłuszczowe, ciemno żółty olej (kolor w zależności od miejsca uprawy i warunków atmosferycznych w danym roku).
Jakie ma właściwości olejek z orzecha laskowego?
Naturalny bloker słoneczny, to dzięki wysokiej zawartości witaminy A, E, które pochłaniają promienie UV.
Zatrzymuje przedwczesne procesy starzenia, jest przeciwutleniaczem to dzięki wysokiej zawartość witaminy E, prowitaminy A (beta-karoten) jak również wysokich dawek retinolu, działa jako regenerator tkanki, spłyca i zmiękcza zmarszczki.
Skuteczne działanie nawilżające a to dzięki zawartości w składzie kwasu oleopalmitynowego, Doskonale się wchłania nawilża i chroni skórę nie zatyka porów.
Pobudza odnowe komórek, dzięki wysokiej zawartość witaminy A dodatkowo umożliwia dalszy ich wzrost, naprawia komórki skóry, doskonały do pielęgnacji włosów reperuje włosy po chemicznych zabiegach fryzjerskich, idealny do olejowania włosów i zabiegów na paznokcie. Niska zawartość kwasu oleinowego sprawia że olejek pozyskiwany tą metodą jest wyjątkowo rzadki dlatego nie pozostawia uczucie tłustości.
Olejek z orzecha laskowego może zastąpić różnego rodzaju kremy, doskonały dla osób hiper alergicznych, dlaczego? ponieważ jest to kosmetyki nie przetwarzany nie modyfikowany jedynie filtrowany mechanicznie, rekomendujemy stosowanie go dwa trzy razy dziennie, olejek z orzecha laskowego jest wyjątkowo wydajny używamy około 0,5 ml. przy jednorazowym użyciu. Zawsze stosować na cerę wilgotną po tonizacji odpowiednim tonikiem, tego typu działanie przywraca odpowiednie Ph skóry jak również przyśpiesza wchłanianie się olejku.
Olejek z orzecha laskowego to również wyjątkowy sprzymierzeńca w walce z cellulitem dzięki temu że zmiękcza tkankę skóry, doskonały do pielęgnacji skór z egzemami, łuszczycą i atopowym zapaleniem skóry.
Olejek z orzecha laskowego posiada wiele cudownych właściwości, ale musi być pozyskiwany ze świeżych orzechów, nie prażonych a pozyskiwany olej nie może być poddawany procesowi rektyfikacji jak to się dzieje w wypadku olejów dopuszczonych do spożycia olejów.
Olejek z Orzecha Laskowego Alqvimia jest olejkiem 100% nie rozcieńczonym, pozyskiwany z upraw kontrolowanych i certyfikowanych.
Alqvimia najwyższa jakość natury.

Właściwości terapeutyczne:
pomaga w walce z pasożytami w układzie pokarmowym, w schorzeniach oddechowych, impotencji.

Zainteresował cię ten olejek z orzech laskowego i jego właściwości? chcesz dowiedzieć się więcej zapytaj naszego eksperta joanna@alqvimia.pl

Wmasować olejek raz dziennie po kąpieli, wykonywać masaż w kierunku serca,
Olejek z Orzecha laskowego jest idealny do pielęgnacji twarzy jak i ciała. 

Doskonały przy kuracjach na włosy zapytaj jak wykonać olejowanie włosów

Olej z Orzecha Laskowego z pierwszego tłocznia na zimno.

(CORYLUS AVELLANA)

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS